Verover het hart van mensen tijdens onboarding

Nieuw talent is schaars, werving en selectie is duur en je zoekt naar personeel voor de lange termijn. Onboarding draait niet alleen om wat je leert tijdens het onboardingproces, maar ook hoe je leert. Het draait allemaal om mensen. Omdat geweldige onboarding leidt tot loyaliteit en een lange termijn commitment door nieuwe mensen, willen we het hart van mensen veroveren en nieuw talent zich ’thuis’ laten voelen bij jouw organisatie.

https://www.youtube.com/watch?v=oqhllHDMqzo

Bespaar hoge kosten

Zelden was de vraag naar goede mensen zo hoog als vandaag. Het niet begrijpen van de dynamiek van werving en selectie is een dure zaak. 25% van de nieuwe medewerkers vertrekt binnen het eerste jaar, waarvan de meesten vertrekken binnen de eerste maand. Iemand verliezen komt met een serieuze prijs. Wanneer diverse factoren meegewogen worden, kost het verliezen van een goede werknemer (of het aannemen van de verkeerde persoon) de organisatie het equivalent van een halfjaarsalaris.

Begrijpen van ‘drive’ & ‘fit’

Starten met een nieuwe baan heeft veel overeenkomsten met andere nieuwe avonturen; het is leuk en soms ook een beetje eng. Nieuwe medewerkers beginnen vaak gepassioneerd (drive) aan hun nieuwe baan. Hoe sneller talent kan presteren, hoe sneller ze in hun nieuwe omgeving kunnen landen en mensen het gevoel hebben dat ze erbij horen (fit). Ons proces helpt om het instapproces te doorlopen en borgt dat in elke fase van de reis aan de emotionele behoeften van medewerkers kan worden voldaan.

Verbeter je onboarding, start vandaag

Maeckers innovatieve framework en content voor Onboarding helpt om nieuwe medewerkers snel en duurzaam te laten groeien. Onze eenvoudige Onboarding Made Easy-inhoud helpt je om jouw onboarding-proces vanaf vandaag te starten. Ben je op zoek naar een maatwerk aanpak? Impactful Onboarding is onze maatwerk benadering van Onboarding, volledig volgens branding richtlijnen en gedraaid volgens jouw huisstijl.

Meer weten? Plan een ‘discovery call’ in door onderstaand formulier in te vullen.

  Bel Kees

  +31(0)645366274

  Solliciteer nu

  We zoeken jou

  Media vragen?

  +31(0)357370490

  Vertrouwd door wat van de slimste en meest impactvolle organisaties in onze wereld

  Ready to win?